• ···
Vildt -varigt vægttab og en flot krop

Er vi sundhedshysteriske?

Det er et stort tema i øjeblikket om danskerne er blevet sundheds hysteriske.
Altså hvis man scroller ned over min instagram, og ser på de billeder jeg ligger op, er der ikke ret meget andet end træning, mad og juicer. Navnet på min blog ‘Go hot and healthy’ giver heller ikke plads til ret mange andre emner end træning, mad og skønhed.

Hvornår er man så sundhedshysterisk? Er det når man ikke kan spise en kage uden at få dårlig samvittighed? Er det når man er fuldstændig stoppet med at spise hvidt brød (og pasta og kartofler)? Jeg ved det ikke ! For mig er et sundt almindeligt forhold til mad når man er opmærksom på hvad man spiser, så man husker at spise levende mad som giver en den rigtige næring til kroppen men stadig kan nyde at spise noget ‘usundt’. Hvidt brød, pizza og kage er jo i sig selv ikke usundt det handler om hvor tit og i hvilke mængder.

Jeg ved ikke om vi danskere er blevet hysteriske. Jeg syntes at vi trængte til en ændring i vores spisemønstre og manglende lyst til at bevæge os. Så jeg mener at de peptalks der har været gennem de sidste mange år har givet bonus, og heldigvis har fået folk til at tænke over hvad de putter i munden, og hvor nødvendigt det er at lave noget med sin krop hver eneste dag.  Der hvor jeg synes det bliver for meget er når forældrene får sat alt muligt ind i hovederne på deres børn -som oftest ikke er rigtigt.
Jeg var f.eks. ude at undervise elever i en 6.klasse i forbindelse med min uddannelse og der var meget fokus på alle mulige helt misforstået ting i forhold til kosten, som børnene havde hørt fra deres forældre. Det synes jeg er en skræmmende tendens. Det bedste jeg mener vi kan gøre for vores børn er at give dem et naturligt forhold til mad, hvor alt er tilladt, i den rette mængde.

Jeg oplever tit at når folk jeg taler med hører hvad jeg arbejder med så ‘burde’ de også selv en masse ting. Tabe sig, spise sundere, træne mere osv osv. Jeg ønsker ikke at prikke til nogens dårlige samvittighed, tværtimod. Jeg ønsker bare at motivere dem der ønsker at få mere sundhed ind i sin hverdag.
Hvad sundhed er for dig kan jeg ikke svare på, men jeg kan sige at du helt sikker selv ved det ! Kig ned af dig selv, mærk din krop, føler du dig stærk, har du energi eller slæber du dig af sted, hvordan fungere din mave, hvordan er dit humør, hvordan ser din hud ud? Det er alt sammen med til at fortælle dig præcis hvad du har brug for at ændre på.

Jeg håber at du læser med her af lyst og interesse, og ikke fordi du vil passe ind i et eller andet ideal, eller billede på hvordan verden mener du skal se ud.
Sundhed for mig er – jeg vil mig selv det bedste! (…det mener jeg også jeg gør når jeg spiser kage, drikker vin, spiser fritter og bearnaise sauce, ligger på sofaen med is og ser film, eller spiser ristede boller med pålægschokolade.)  IMG_5339

Med alt godt til dig - Rikkemaija
   

2 kommentarer

 • Rigtig godt indlæg, synes det er et fedt emne tage op!
  Håber du vil kigge forbi vores blog på sundesager.dk
  Hilsen Amalie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikkemaija

   Hej Amalie

   Sikke en fin blog i har – og hvor ser i bare SÅ søde ud 🙂
   Vil absolut kigge forbi for inspiration. Sejt gået piger.
   KH RM

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vildt -varigt vægttab og en flot krop